Deze test website is nog niet geschikt gemaakt voor kleine schermen. Graag op een groot scherm bekijken.

Vialera Campers
Tips bij het aanschaffen van een camper
Terug naar blog overzicht

Tips bij het aanschaffen van een camper

 04 dec 2019

Bij de aanschaf van een tweedehands camper wilt u natuurlijk wel zeker weten dat u een goede koop doet. Om u bij de aanschaf te helpen, hebben wij een aantal aankooptips voor u op een rijtje gezet.

Maak een proefrit

Als u een camper gaat bezichtigen en u bent serieus geïnteresseerd, maak dan altijd een proefrit voordat u tot aanschaf over gaat. Op deze manier weet u zeker dat u de camper fijn vindt rijden. Dit verschilt namelijk per persoon. Ook kunt u zo achter eventuele gebreken komen die u niet kan zien van de buitenkant van de motor. Zo kunt u bijvoorbeeld makkelijk merken of de banden nog goed gebalanceerd zijn. Als er veel trilling in het stuurwiel zit dan geeft dat aan dat de banden of oud of niet gemonteerd zijn.

Neem een zaklamp mee

Met een zaklamp kunt u goed onder de camper kijken. Op deze manier kunt u het onderstel goed bekijken. Ook is een zaklamp handig om in de kastjes te kijken of er geen vochtplekken, en dus lekkage, te zien zijn. Verder kunt u ook goed tussen de motor kijken met een zaklamp.

Bekijk de banden

Kijk van de zijkant goed naar de banden van de camper. Is de bandenspanning niet te laag of juist te hard? Dit kunt u zien aan de slijtage van de band. Is het midden van de banden het meest versleten, dan is de bandenspanning te hoog. Zijn de zijkanten juist versleten en het midden nog heel erg nieuw, dan is de bandenspanning te laag.

Bedenk wat u met de camper wilt doen

Waar wilt u bijvoorbeeld naartoe op vakantie en wanneer? Als u buiten het hoogseizoen gaat, of naar koude landen, dan is een goede isolatie, verwarming en extra leefruimte erg prettig.

Checklist

Naast onze tips hebben wij ook een checklist bij de NKC voor u gevonden die u mee kunt nemen tijdens de bezichtiging. Deze hebben wij voor u aangepast zodat u hem via onderstaande link kan downloaden. Als u deze checklist gebruikt kunt u goed inschatten of de camper wel het gevraagde geld waard is en voorkomt u een miskoop.

DOWNLOAD CHECKLIST >


Delen van dit artikel kan middels de knoppen hier onder:

Terug naar blog overzicht

Camper bezichtigen?

Bent u geïnteresseerd in een van onze jong gebruikte buscampers? Dan bent u van harte welkom voor een vrijblijvende bezichtiging en proefrit. Dit kan alleen op afspraak.

Bekijk ons aanbod Maak een afspraak

Google reviews

4,8
5 blogdetail Vialera Campers Beoordeling door klanten: 4.8/5
27 Google reviews >
  • Jonge camper occasions
  • A-merk camper occasions
  • Uitgebreide accesoires
  • Goede service & garantie
Bekijk ons complete aanbod >>

Vialera Campers B.V.
Boeierstraat 9
8102 HS Raalte
06 15 27 44 86
info@vialera.nl

Occasions met garantieGarantie op occasions