Deze test website is nog niet geschikt gemaakt voor kleine schermen. Graag op een groot scherm bekijken.

Vialera Campers
Camperreis langs de Waddeneilanden
Terug naar blog overzicht

Camperreis langs de Waddeneilanden

 12 jul 2019

Als u niet te ver weg wilt met de camper, kunt u zich ook heel goed vermaken in Nederland. U kunt bijvoorbeeld een mooie trip maken langs alle Waddeneilanden. U kunt met de camper op 3 van de 5 eilanden komen.

Start: Den Helder
Eind: Lauwersoog
Afgelegde afstand: 270 Kilometer
Reisroute: Texel > Vlieland > Terschelling > Ameland > Schiermonnikoog

Texel

De trip begint in Den Helder om daar op de boot te stappen naar Texel toe. Er zijn heel veel campings op Texel waar u met de camper kunt kamperen. U kunt verschillende leuke dingen doen op Texel. U kunt natuurlijk heerlijk van alle natuur genieten en heerlijk door de duinen en over het strand van Texel lopen. Maar u kunt ook alles gaan leren over het natuurgebied, door naar Ecomare te gaan. Hier wordt u alles verteld over de Waddenzee, de Noordzee en Texel. Daarnaast staat Ecomare natuurlijk bekend om de zeehonden die hier verzorgd worden. Wat leuk is om te doen op Texel, is het beklimmen van de vuurtoren. De vuurtoren is 150 jaar oud en geeft je een mooi uitzicht over de Waddenzee, de Noordzee en het eiland.

Vlieland

Als u op Texel bent, kunt u heel makkelijk een dagtrip maken naar Vlieland. Vlieland is namelijk autoschuw en u kunt hier niet met de camper komen. Zo kunt u hier een zeehondentocht maken, of het museum Tromp’s Huys bezoeken. Hier kunt u alles leren over de historie van Vlieland. Daarnaast kunt u ook hier weer de vuurtoren beklimmen voor een mooi uitzicht.  

Terschelling

Na Texel en Vlieland is het volgende Waddeneiland aan de beurt; Terschelling. Hier mag u wel meer met camper op en u stapt in Harlingen op de boot om de overtocht te maken. Eenmaal op Terschelling kunt u verschillende leuke activiteiten doen. Zo kunt u een aantal museums bezoeken. Het museum ’t Behouden Huys is erg leuk en laat u het verleden van Terschelling zien in twee 17e-eeuwse Commandeurshuizen. Daarnaast is het Wrakmuseum ook erg leuk. Hier kunt u allemaal dingen zien uit alle scheepswrakken rondom Terschelling. Er liggen zelfs dingen die uit 1650 komen.

Voor een mooi uitzicht over Terschelling kunt u de vuurtoren de Brandaris beklimmen. Dit is de oudste vuurtoren van Nederland. Daarnaast kunt u ook naar Kaapsduin, vanaf hier heeft u een mooi uitzicht over Terschelling, inclusief de vuurtoren. Hier kunt u ook een zendhuisje vinden, dat tijdens de tweede wereldoorlog werd gebruikt.

Ameland

Om naar Ameland te komen moet u weer terug naar het vaste land en op de boot bij Holwerd. Op Ameland kunt u heerlijk genieten van de natuur, maar ook van de cultuur. Er zijn veel musea te vinden op Ameland. Verschillende natuurmuseums, maar ook museums over vroeger. Zo is er het Cultuurhistorisch museum Sorgdrager. Hier leert u over de cultuur van Ameland. Het Brandspuithuuske in Nes is ook zeker even een bezoekje waard, hier werden vroeger alle brandspuiten bewaard en die in Nes is de enige die nog bewaard is gebleven. Het Nobels Nostalgisch museum in Ballum is ook erg leuk om te bezoeken. Hier zijn allemaal antieke producten en artikelen uit vervlogen tijden bewaard.

Schiermonnikoog

Op Schiermonnikoog mogen net als op Vlieland geen auto’s komen. Om hier toch naar toe te gaan kunt u de camper op de camperplaats in Lauwersoog achterlaten en een dagtrip naar Schiermonnikoog plannen. Op Schiermonnikoog zijn er veel leuke fietstochten uitgezet. Neem dus zeker uw fiets mee of huur op Schiermonnikoog fietsen. De fietsroutes kunt u bij de VVV op Schiermonnikoog vinden. Ga met uw fietstocht in ieder geval langs de vogelkijkhut aan de Westerplas. Door de unieke ligging van de hut midden in het water en het open karakter komen de vogels heel erg dichtbij, zelfs onder de hut en kunt u alle vogels heel erg goed bekijken.


Delen van dit artikel kan middels de knoppen hier onder:

Terug naar blog overzicht

Camper bezichtigen?

Bent u geïnteresseerd in een van onze jong gebruikte buscampers? Dan bent u van harte welkom voor een vrijblijvende bezichtiging en proefrit. Dit kan alleen op afspraak.

Bekijk ons aanbod Maak een afspraak

Google reviews

4,8
5 blogdetail Vialera Campers Beoordeling door klanten: 4.8/5
27 Google reviews >
  • Jonge camper occasions
  • A-merk camper occasions
  • Uitgebreide accesoires
  • Goede service & garantie
Bekijk ons complete aanbod >>

Vialera Campers B.V.
Boeierstraat 9
8102 HS Raalte
06 15 27 44 86
info@vialera.nl

Occasions met garantieGarantie op occasions