Deze test website is nog niet geschikt gemaakt voor kleine schermen. Graag op een groot scherm bekijken.

Vialera Campers
Camperreis door Oost-Duitsland
Terug naar blog overzicht

Camperreis door Oost-Duitsland

 16 aug 2019

Bij deze camperreis door Oost-Duitsland staat het fietsen centraal. U komt op mooie plekken waar veel fietsroutes zijn uitgezet. Deze routes gaan door rivierdalen, dorpjes en prachtige natuur.

Start: Bad Karlshafen, Duitsland
Eind: Guxhagen, Duitsland
Afgelegde afstand: 1.000 kilometer
Reisroute: Bad Karlshafen > Braunlage > Berlijn Gatow > Lübben > Dresden > Leipzig > Guxhagen

Bad Karlshafen

Bad Karlshafen is de stad van de heetwaterbronnen. Dit resulteert in het Weser-thermaalbad, dit is een zoutwaterbron. Daarnaast zijn er ook steengroeve te vinden. Het centrum van Bad Karlshaven heeft een mooi stadhuis in barokke stijl. In het centrum kunt u de geschiedenis van de stad en de hugenoten die hier ooit gevestigd waren goed terugzien.

Daarnaast is Bad Karlshafen gelegen bij de samenvloeiing van de Diemel in de Weser. De Weser is de grootste rivier die in Duitsland begint en eindigt. Langs de Weser is het Weser Fietspad, hier kunt u hele mooi fietsen en genieten van de natuur.

Braunlage

De belangrijkste trekpleister van Braunlage is de Wurmberg. Dit is de hoogste berg van Nedersaksen. In het dorp begint er een kabelbaan die naar de top van de Wurmberg gaat, de Wurmberg Seilbahn. Deze kabelbaan is de langste kabelbaan van Noord-Duitsland. De Wurmberg heeft een hoogte van 971 meter. Op de top van de berg is een alpenhut en een uitzichttoren te vinden. In de winter kunt u in Braunlage skiën. Daarnaast kunt u hier in zomer mooi fietsen.

Berlijn Gatow

In Berlijn Gatow zijn een aantal campings te vinden waar u met de camper kunt staan en die dienen als een mooie uitvalbasis naar Berlijn. Op deze campings kunt u de camper neerzetten, om vervolgens met de bus naar Berlijn te gaan. Deze reis duurt ongeveer 45 minuten.

Lübben

Lübben ligt in het midden van het Spreewald. U kunt hier niet alleen genieten van de cultuur, maar het is er ook erg gezellig en er is veel ontspanning te vinden. Die in een uniek natuurlandschap, het Spreewald. Dat in 1991 door Unesco is erkend als biosfeerreservaat. Het Spreewald is een bosrijk veengebied, dat tamelijk vlak is. Hierdoor kunt u hier goed fietsen. Het landschap is ontstaan als gevolg van de laatste ijstijd. Het Het gebied wordt gevormd door de vele vertakkingen van de rivier de Spree. Daarnaast zijn voor de ontwatering van het gebied vele kleine kanalen aangelegd. De totale lengte van de waterlopen bedraagt meer dan 970 kilometer.

Dresden

Dresden is een mooie historische stad dat in het dal van de Elbe ligt. In juli 2004 is een 18 kilometer lang gebied in dit dal door UNESCO op de werelderfgoedlijst gezet. Twee jaar later is het zelfs op de rode lijst gezet. Dit is gebeurd als gevolg van plannen om de Waldschlösschenbrug te bouwen. Dit heeft voor veel discussie onder de bewoners van Dresden gezorgd. Het verkeer tussen de “Altstad” en de “Neustadt” liep namelijk altijd via de monumentale brug Das Blaue Wunder. Er kwam steeds meer verkeer overheen en hierdoor raakte de brug overbelast, zij vonden het daarom belangrijk dat er een nieuwe brug zou komen waar al dit verkeer overheen kon. De inwoners hebben toen besloten om het Elbedal van de UNESCO-lijs af te halen. Zij vonden dat de stad van zichzelf al genoeg aantrekkingskracht had en de aandacht van de UNESCO-lijst niet nodig had. Het Elbedal is op 25 juni 2009 van de lijst afgehaald.

Leipzig

Leipzig zit vol met verhalen. De sfeer van Leipzig is te vergelijken met die van Berlijn, het is alleen kleiner en gemoedelijker. Ondanks de verwoesting tijdens WOII en de stilstand in de DDR-tijd, heeft Leipzig gevormd tot een hippe, populaire plek waar het verleen en het heden elkaar afwisselen. Zo zijn er allemaal pleinen met muzikanten en zijn er musea gemaakt van de huizen waar mensen als Bak en Mendelssohn hebben gewoond. Van deze musea is een route gemaakt, de Muziekroute. Voor kunst moet u naar de Karl-Heine-Strasse, middenin kunstenaarswijk Plagwitz, waar veel kunstenaars wonen en werken. Het Altes Rathaus, het oude stadhuis, op de markt is een van de mooiste Duitse renaissance gebouwen. Het valt gelijk op als u op de markt van Leipzig loopt. De oude Baumwollspinnerei in de wijk Neulindenau is opgericht in 1884 en zou uitgroeien tot een complex van bijna 10 hectare. Het terrein is nu industrieel erfgoed waar kustenaars wonen en werken.

Guxhagen

Guxhagen ligt tussen het Habichtswald en het Meissner-Kaufunger Wald. Van 1664 tot 1941 leefden er veel Joodse families in Guxhagen. Zij heben hun eigen gemeenschap daar gevormd, met een synagoge en een school. Na de Kristalnacht in 1938, is het aantal leden van de gemeenschap natuurlijk sterk gedaald, namelijk van 1.919 leden naar 64 leden in 1939. Na de Kristalnacht zijn er elf Joodse mannen en een jongen gearresteerd en naar concentratiekamp Breitenau gebracht. Hierna zijn er veel Joden gevlucht. De Joden die achtergebleven waren, zijn tijdens de holocaust gedeporteerd naar concentratiekampen.


Delen van dit artikel kan middels de knoppen hier onder:

Terug naar blog overzicht

Camper bezichtigen?

Bent u geïnteresseerd in een van onze jong gebruikte buscampers? Dan bent u van harte welkom voor een vrijblijvende bezichtiging en proefrit. Dit kan alleen op afspraak.

Bekijk ons aanbod Maak een afspraak

Google reviews

4,8
5 blogdetail Vialera Campers Beoordeling door klanten: 4.8/5
27 Google reviews >
  • Jonge camper occasions
  • A-merk camper occasions
  • Uitgebreide accesoires
  • Goede service & garantie
Bekijk ons complete aanbod >>

Vialera Campers B.V.
Boeierstraat 9
8102 HS Raalte
06 15 27 44 86
info@vialera.nl

Occasions met garantieGarantie op occasions