Deze test website is nog niet geschikt gemaakt voor kleine schermen. Graag op een groot scherm bekijken.

Vialera Campers
Camperreis door Normandië en Bretagne
Terug naar blog overzicht

Camperreis door Normandië en Bretagne

 06 apr 2018

Deze reis gaat door Normandië en Bretagne. Beiden zijn landschappen die in het teken staan van tegenstrijdigheden, oorlog en vrede, ruige kliffen en brede stranden, pittoresk boerenland en granieten dorpjes.

Start: Veules-les-Roses, Normandië, Frankrijk
Eind: Locmariaquer, Bretagne, Frankrijk
Afgelegde afstand: 1.100 km
Reisroute: Veules-les-Roses > Honfleur > Arromanches > Nez-de-Jobourg > Barneville-Carteret > Beauvoir > Saint-Malo > Pointe de l’Arcouest > Saint-Pol-de-Léon > Camaret-sur-Mer > Concarneau > Locmariaquer

Veules-les-Roses

Het dorpje Veules-les-Roses is een romantisch badplaatsje met een rijke geschiedenis. Het is een dorpje dat veel verwoest is geweest en herbouwd moest worden door de jaren heen. Zo waren er in de 11e en 12e eeuw godsdienstoorlogen en werden kerken en kappelen vernietigd en later weer opgebouwd. Maar ook de tweede wereldoorlog heeft voor veel verwoesting gezorgd. Wel zijn de verwoeste huizen en gebouwen weer herbouwd in de stijl van vroeger.

Honfleur

Honfleur wordt de parel van de Normandische kust genoemd. De haven in combinatie met de smalle straatjes met mooie vakwerkhuizen, zorgt voor een bijzondere en speciale sfeer in het stadje. Honfleur is een stadje dat het beste ter voet te ontdekken is. Op deze manier kan je door alle mooie kleine steegjes lopen en alle oude wijken ontdekken die niet veranderd zijn sinds de 19e eeuw.

De unieke ligging tussen het uiteinde van de Seine en de Pays d’Auge maakt van Honfleur een ideaal vakantieoord. Naast de vissershaven, heeft Honfleur ook een jachthaven waar de rijke cultuur en het historische erfgoed, goed bewaard zijn gebleven. Een heel groot gedeelte van de stad is dan ook tot beschermd stadsgezicht verklaard.

Arromanches

Arromanches is tegenwoordig een geliefde familiebadplaats. Maar in de tweede wereldoorlog was het de plek waar D-Day zich afspeelde. Arromanches is zeer geliefd onder watersporters. Maar op het strand liggen nog steeds de betonnen caissons die iedereen herinneren aan de tweede wereldoorlog.

In 1944 is van Arromanches-les-Bains een tijdelijke haven gemaakt. Deze haven is gebruikt om na de invasie van e geallieerde de troepen te kunnen blijven bevoorraden en groot materiaal aan land te brengen. Op 6 juni is er elk jaar nog een D-Day herdenking, mocht u de rond deze tijd de camperreis maken, ga hier dan zeker naartoe.

Nez-de-Jobourg

De Nez-de-Jobourg zijn de hoogste kliffen van continentaal Europa. Ze berieken een hoogte van wel 128 meter. De Nez-de-Jobourg wordt gebruikt als uitkijkpost voor het vrachtverkeer dat door het kanaal vaart. Vanaf een hoogte van 170 meter observeert de CROS-MA de bewegingen van de tankers en cargoschepen die de kaap passeren. Zelf kunt u vanaf de Nez-de-Voideris genieten van een panoramisch uitzicht over de Nez-de-Jobourg, de pointe de Goury en de Kanaaleilanden.

Ook kunt u de grotten aan de voet van de Nez-de-Jobourg bezoeken. Deze grotten werden door de eeuwen heen door de zee gevormd en zien er indrukkend uit. Ook zitten er allemaal bijzondere verhalen achter de grotten. Zo is er het Feeëngat en de Leeuwengrot, maar er zijn ook grotten waar volgens legendes tunnels naar het dorp in zijn gemaakt door smokkelaars die dan als schuilplaats dienden.

Barneville-Carteret

Barneville-Carteret is een dorp met een hele mooi kustlijn. In de 19e eeuw zijn hier veel hotels en villa’s langs het strand gebouwd. Elegantie mengde zich hier met de sfeer van de haven. Op het strand van La Potinière vindt u mooi blauwwitte strandcabines. Boven het strand loopt een pad langs de kustlijn. Dit pad leidt u naar de kaap van Carteret in Noordelijke richting. Als u hier bent aangekomen ziet u de duinen van Hatainville die 60 meter boven de zeespiegel liggen.

Daarnaast kunt u ook het pad van de Cap de Carteret bewandelen. Tijdens uw wandeling heeft u een mooi uitzicht over de Brits-Normandische eilanden. In de 18e eeuw diende dit pad als uitzicht punt van de douaniers om de kustlijn in de gaten te kunnen houden en smokkelaars die vanuit de eilanden kwamen te kunnen pakken.

Beauvoir

Beauvoir is een klein plaatsje dat dicht bij het bekende Mont Saint-Michel ligt. Mont Saint-Michel is een klein eiland, waarop een middeleeuwse abdij staat. De baai waarin het eiland heeft het grootste getijdenverschil van Europa. Het verschil tussen de waterstanden, is gemiddeld 10 meter. Dit is een erg mooi gezicht om te zien en zeker het bezoeken waard.

Saint-Malo

Niet ver van Mont Saint-Michel ligt Saint-Malo. Deze plaatst heeft een mooie ligging aan zee op een granieten rots. Vroeger was Saint-Malo een belangrijke piratenstad van Frankrijk. De piraten werden toen beschouwd als de beschermers van de koning. In de 18e eeuw zorgden de piraten dan ook dat de stad meer aanzien kreeg. De piraten uit Saint-Malo kaapten vrachtschepen uit Nederland en Engeland. Tegenwoordig zijn de invloeden van de zeerovers nog steeds goed te zien. Zo ligt er een replica van een schip in de haven van één van de belangrijkste piraten uit Saint-Malo.

Pointe de l’Arcouest

Vanaf Pointe de l’Arcouest heeft u een mooi uitzicht over de baai en haar omliggende eilanden. Bij dit uitzichtpunt is een aanlegsteiger naar Bréhat, het bloemeneiland. In slechts 10 minuten bent u met de boot op dit eiland. Er is hier een indrukwekkende verscheidenheid aan flora te vinden. De plaats waar dit mooie uitzichtpunt ligt is Paimpol. Wat een erg mooie stad is met redershuizen, vakwerkhuizen en charmante straatjes.

Saint-Pol-de-Léon

Saint-Pol-de-Léon staat bekend om zijn 13e eeuwse kathedraal. Het heeft eenzelfde soort architectuur als de Notre-Dame. De toren van de kathedraal is met zijn 80 meter hoog de hoogste van Bretagne. U kunt ook hier weer een mooie wandeling langs de kust maken, via het Islet St. Anne. Dit pad biedt een pracht panoramisch uitzicht over het Kanaal, de Bloscon-Roscoff Haven en het Callot eiland met een kapel.

Camaret-sur-Mer

De belangrijkste bezienswaardigheid in Camaret-sur-Mer is de Tour Vauban, de Gouden Toren. Dit is een onderdeel van de Vestingwerken van Vauban, deze staan op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De Tour Vauban is een 18 meter hoge verdedigingstoren. De toren heeft 3 verdiepingen en wordt geflankeerd door muren, een bewakershuis en een artillerie waar elf kanonnen in kunnen.

Concarneau

Deze vestingstad bestaat uit twee delen: het moderne gedeelte op het vaste land en het middeleeuwse gedeelte Concarneau Ville Close. Het oude gedeelte is een ommuurde stad op een lang eiland in het midden van de haven. In de Ville Close wordt historie en winkels en restaurants. De Ville Close is via een brug verbonden met het moderne gedeelte, u wordt hier verwelkomt door een klokkentoren en zonnewijzer. De drukkste straat, Reu Vauban, wordt omringd door mooie huizen. Aan weerszijden van deze straat zijn allemaal kleine geplaveide steegjes die naar de vissershaven leiden.

Locmariaquer

In Locmariaquer zijn een aantal van de bekendste megalieten van Bretagne te vinden. De megalieten van Locmariaquer zijn dire symbolische monumenten van de Bretonse megalithische architectuur. Deze drie megalieten zijn de grafkelder van Er Grah, de grote gebroken menhir en de dolmen van de Table des Marchands. Deze monumenten uit de neolitische periode zijn opgegraven en gerestaureerd tussen 1986 en 1992. De megalieten zijn gebouwd tussen 4.500 en 3.700 v.C.


Delen van dit artikel kan middels de knoppen hier onder:

Terug naar blog overzicht

Camper bezichtigen?

Bent u geïnteresseerd in een van onze jong gebruikte buscampers? Dan bent u van harte welkom voor een vrijblijvende bezichtiging en proefrit. Dit kan alleen op afspraak.

Bekijk ons aanbod Maak een afspraak

Google reviews

4,8
5 blogdetail Vialera Campers Beoordeling door klanten: 4.8/5
27 Google reviews >
  • Jonge camper occasions
  • A-merk camper occasions
  • Uitgebreide accesoires
  • Goede service & garantie
Bekijk ons complete aanbod >>

Vialera Campers B.V.
Boeierstraat 9
8102 HS Raalte
06 15 27 44 86
info@vialera.nl

Occasions met garantieGarantie op occasions