Deze test website is nog niet geschikt gemaakt voor kleine schermen. Graag op een groot scherm bekijken.

Vialera Campers
Camperreis door Kroatië
Terug naar blog overzicht

Camperreis door Kroatië

 06 mei 2019

Kroatië biedt erg veel mooie plekken waar u naartoe kunt. Door een camperreis te maken door Kroatië kunt u al deze plekken in 1 reis bezoeken. Wij hebben een mooi reis door Kroatië van noord naar zuid voor u uitgestippeld. Hier leest u meer over deze reis.

Start: Pula
Eind: Dubrovnik
Afgelegde afstand: 1.100Km
Reisroute: Pula > Zagreb > Plitivice > Zadar > Krka > Split > Bol > Makarska > Dubrovnik

Pula

Pula is een mooie, uitnodigende, kleine stad in Istrië met een hele mooie omgeving. Pula’s grootste bezienswaardigheid is de Romeinse arena. Het is de 6e grootste Romeinse Colosseum in de wereld, waar 25.000 mensen in konden vroeger. Het symboliseert de grote invloed van Italië die terug te vinden is in Istrië.

Zagreb

Zagreb is de hoofdstad en de grootste stad van Kroatië. Het is de enige Kroatische stad waar meer dan 1 miljoen mensen wonen. De stad ligt langs de oever van de Sava rivier en op de helling van de Medvednica berg. Vanwege de goede ligging van de stad precies tussen de steden Venetië, Wenen en Boedapest heeft het een rijke geschiedenis en een overvloed aan cultuur

Nationaal park Plivitice

Een bezoek aan Kroatië is niet compleet zonder een bezoek aan Nationaal Park Plitvice. Dit park lijkt rechtstreeks uit een sprookje te komen. Met betoverende watervallen en smaragdgroene meren. Zorg dat uw camera helemaal opgeladen is en u een extra memory card bij u heeft, want u kunt nergens mooiere foto’s maken dan in Plitvice!

Zadar

Zadar was al sinds 900 voor Christus een belangrijke stad in de strijd om de macht door verschillende heersers uit de omgeving. Tijdens de 3000 jaar oude geschiedenis van de stad is het in handen geweest van de Romeinen, de Byzantijnen, de Venetianen, de Ottomanen, het Kroatische koninkrijk, het Austro-Hongaarse rijk, het Italiaanse koninkrijk (tot aan het einde van de 2e wereldoorlog) en daarna de Republiek Joegoslavië.

Tijdens de wisselingen van de macht is de stad regelmatig aangevallen en tijdens de laatste aanval (tijdens de Balkan oorlog) is de stad vanuit verschillende richtingen gebombardeerd, waarbij sommige historische gebouwen in de stad ernstig zijn beschadigd. De stad is uiteindelijk in 1993 bevrijd door het Kroatische leger. Nu de beschadigde gebouwen zijn gerestaureerd is het voor toeristen soms moeilijk te bevatten dat er minder dan 20 jaar geleden nog oorlog heerste in Zadar.

Krka & Split

De Krka watervallen hebben één groot voordeel ten opzichte van de Plivitice Meren: u kunt in het meer van de waterval zwemmen! Daarnaast is er een wandelroute door het nationaal park heen, dit is een erg mooie route waarin u heel veel mooie natuur ziet. Van Krka is het ongeveer een uur rijden naar Split.

Split is de grootste Kroatische stad aan de Adriatische kust. Dankzij de hoge bergen die om de stad heen liggen wordt Split beschermd tegen het koudere continentale klimaat en heeft Split bijna altijd zonnig en aangenaam weer. Het hoogtepunt van een bezoek aan Split is het oude centrum met het paleis van Diocletianus dat gebouwd is rond 300 na Christus. Historici beweren dat het paleis van Diocletianus een van de best bewaarde Romeinse villas ter wereld is en sinds 1979 staat het paleis op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Als u nog tijd over heeft is een tussenstop in Trogir ook zeker de moeite waard. Dit is een mooie historische stad met veel kleine steegjes waar u heerlijk door heen kunt dwalen. Als u een mooi uitzicht wil over de hele stad heen kunt u het Kamerlengo Fort beklimmen.

Brac

Zlatni Rat (Gouden Hoorn) strand, bij het plaatsje Bol op het eiland Brač, is echt een strand uit een sprookje. Het is al vaker tot één van de mooiste stranden ter wereld uitgeroepen. Dit prachtige witte kiezelstrand heeft de vorm van een hoorn en verandert voortdurend onder invloed van de stroming, golven en de wind. Daardoor wijst de punt van het strand soms de ene kant op en soms de andere kant op. Omdat het strand lang en smal is kunt u heel gemakkelijk een plekje vinden uit de wind, want het is altijd aan één kant windstil. Het strand loopt ongeveer 500m de zee in en aan de voet van het strand vindt u dennenbomen waar u heerlijk in de schaduw kunt liggen.

Makarska

Vanaf Brac kunt u met de ferry naar Makarska. Makarska is een kleine, toeristische plaats aan de kust, ongeveer 60 km ten zuiden van Split. Makarska ligt in een prachtige baai, recht onder het Biokovo gebergte. De kliffen van het Biokovo gebergte lopen steil omhoog, vlak achter de Rivièra. Het is een heel indrukwekkend landschap, vooral wanneer u in de zee zwemt en deze bergen van meer dan 1400m hoog boven u uit ziet steken.

Het centrum van het plaatsje Makarska is een typisch Mediterraans plaatsje met een boulevard met palmbomen en vele terrasjes. Om het centrum heen vindt u het nieuwe deel van de plaats met haar hotels en resorts, en natuurlijk de prachtige witte kiezelstranden. Het Biokovo gebergte beschermd de baai tegen slechte weersinvloeden waardoor het weer aan de Makarska Rivièra het hele jaar door erg mild is. Ook is de baai een veilige haven voor boten tijdens sterke stormen.

Dubrovnik

Historisch gezien is Dubrovnik altijd al bijzonder geweest. Toen de stad een republiek was had het een heel interessant politiek systeem; de burgemeester werd maar voor een periode van een maand aangesteld om corruptie tegen te gaan en om er voor te zorgen dat de burgemeesters altijd handelden in het belang van de republiek.

Voor de Balkan oorlog was Dubrovnik echt een eersteklas vakantiebestemming in Kroatië. Tijdens de oorlog zijn er grote delen van het oude centrum verwoest, dit was natuurlijk een grote tegenslag voor de stad. Maar Dubrovnik heeft inmiddels haar positie als één van de belangrijkste en populairste vakantiebestemmingen in Kroatië teruggekregen. Het oude stadsdeel is volledig gerenoveerd en de enige herinneringen aan de oorlog zijn de vele nieuwe rode dakpannen die vanaf de stadsmuren te zien zijn.

Dubrovnik is nog niet volledig met snelweg bereikbaar, daardoor heeft u onderweg een prachtig uitzicht over de kust, de zee en de vele Dalmatische eilanden. Om Dubrovnik te bereiken moet u een stukje door Bosnië rijden dus vergeet niet om uw paspoort mee te nemen.


Delen van dit artikel kan middels de knoppen hier onder:

Terug naar blog overzicht

Camper bezichtigen?

Bent u geïnteresseerd in een van onze jong gebruikte buscampers? Dan bent u van harte welkom voor een vrijblijvende bezichtiging en proefrit. Dit kan alleen op afspraak.

Bekijk ons aanbod Maak een afspraak

Google reviews

4,8
5 blogdetail Vialera Campers Beoordeling door klanten: 4.8/5
27 Google reviews >
  • Jonge camper occasions
  • A-merk camper occasions
  • Uitgebreide accesoires
  • Goede service & garantie
Bekijk ons complete aanbod >>

Vialera Campers B.V.
Boeierstraat 9
8102 HS Raalte
06 15 27 44 86
info@vialera.nl

Occasions met garantieGarantie op occasions